WAKF - Bok avdeling

Islam Guide

Islam Guide
Islam Guide Islam Guide
Art.nr: islam guide
Tillgänglighet: I lager
299kr
Exkl.moms: 299kr
Antal:  
  - ELLER -  

I Allahs Namn! Den mest Barmhärtige, Den mest Nåderike
“Vägledning till Islam - En inblick i tro, historia och kultur” är lärorik och mångsidig. Den är rikt illustrerad, och stor omsorg har lagts ned på såväl pedagogik som på att boken helt enkelt skall vara vacker.
Dess populärvetenskapliga men också underhållande och lättförståeliga framställningssätt vill inspirera till bredare förståelse för Islam och muslimer i nutid och dåtid.
Läsaren får inte bara möjlighet att utforska och förstå Islams viktigaste grundsatser och tidiga historia utan också naturvetenskap, filosofi, konst, arkitektur och övrig kultur vars utveckling går hand i hand med Islam.
Texten berör Islams heliga bok - Koranen – och dess märkliga sätt att förklara viktiga och grundläggande principer i naturen hundratals år innan västerländsk vetenskap kunde diskutera och förklara samma principer. Detta inspirerade tidiga muslimska forskare, som al-Khwarizimi, al-Biruni, Avicenna Ibn Sina, al-razi, Jabir Ibn Hayyan och andra.
De vigde sina liv åt vetenskaperna i övertygelse om att ingenting kunde vara viktigare än metodisk forskning för att upptäcka och förklara universums och naturens resurser och för att komma närmare Gud. Deras upptäckter inom matematik, fysik, astronomi, biologi, kemi, geologi och medicin har förändrat våra liv och skapat förutsättningarna för den nyfikenhet som präglar dagens forskning.
Vi som arbetat med den svenska tolkningen är stolta, glada och tacksamma över möjligheten att få bidra till ökad förståelse för tron, och för vetenskaperna. Alla fel är enbart våra. Om resultatet däremot är gott vet vi Vem vi skall tacka.

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Bra

Skriv koden nedan:Följ oss på Facebook

Hitta till oss